מי לא רוצה להופיע ברשת כשלקוחות פוטנציאליים מחפשים את מה שהוא מציע?
קידום אורגני הוא השקעה חכמה שמניבה תפוקות, ומעניקה לעסק שלנו את הנראות והבולטות להן הוא זקוק כדי להוביל בשוק הדיגיטלי.
בעידן בו תחרות דיגיטלית היא חלק בלתי נפרד מהשגרה העסקית, עסקים רבים עומדים בפני אתגר לא פשוט: איך לבלוט בתוצאות בגוגל?
בין אם מדובר בנותני שירותים [צלמים, חייטים, עורכי דין, בלוגרים, מנהלי חשבונות, סנדלרים, מעצבים, יועצים אירגוניים וכיו"ב], שמבקשים למשוך לקוחות מקומיים, או באתרי סחר [חנויות אונליין] קטנים וגדולים, שמתאווים להגיע ולמכור את מרכולתם בכל פינה בעולם.
קידום אורגני מציע פתרון משתלם גם לעסקים עם תקציב מוגבל, ומביא להחזר השקעה גבוה.
הסוד טמון בקידום אורגני חכם.
הטכנולוגיה מתקדמת, והצרכנים נעשים מתוחכמים יותר, אבל דבר אחד נותר בעינו – הרצון של כולנו למצוא ברשת בקלות ובמהירות את מה שאנחנו באמת מחפשים.
הקידום האורגני החכם, מחבר בין העסק שלנו לבין הקהל הרלוונטי, בדיוק בזמן הנכון.
איך זה עובד?
במאמר הזה אני מציגה את היתרונות הרבים, שמציע הקידום האורגני [SEO], בליווי דוגמאות ספציפיות ורשימת פעולות מעשיות איך לשדרג את הנוכחות העסקית ברשת.
ומי שזמנם דוחק ואצה להם הדרך יכולים ללחוץ כאן ולהגיע תכ'לס - למדריך המעשי - יתרונות הקידום האורגני [SEO] לעסקים.
א. היתרונות של הקידום האורגני:
1. חיסכון בעלויות
קידום אורגני הוא קידום טבעי, המתמקד בהשקעה מתמשכת, ללא כל תשלום [בניגוד ל'תאומו החורג' – קידום ממומן, שמחייב תשלום על קליק או חשיפה, כדי להכניס תנועה לאתר]. אתרים הנחשפים במרומי תוצאות החיפוש, ממשיכים לקבל תנועה יציבה לאורך זמן.
2. תנועה איכותית וממוקדת
גולשים שמגיעים לאתר שלנו דרך חיפוש אורגני, יהיו עפי"ר לקוחות שמעוניינים בשירות, במידע או במוצרים שאנחנו מציעים להם, במילים אחרות הם "מגוייסים" ובעלי פוטנציאל רב יותר להפוך ללקוחות שלנו.
ובשפה עסקית: התנועה האורגנית נוטה להניב שיעור המרות גבוה יותר, כיוון שהגולשים עצמם אקטיביים בחיפוש ובמציאת התוכן הרלוונטי להם.
3. שיפור אמינות ומוניטין
גוגל ושות' [מנועי חיפוש אחרים] חושפים אתרים איכותיים במקומות גבוהים בתוצאות החיפוש. נוכחות במיקומים גבוהים יוצרת תחושה שהאתר שלנו אמין וסמכותי. ואנחנו נתפסים כמקצועיים יותר.
כשלקוחות רואים את האתר שלנו מופיע שוב ושוב בתוצאות החיפוש עבור מונחים רלוונטיים, הם מזהים וזוכרים את המותג שלנו. ה"צריבה" הזו בזיכרונם, מחזקת את המוניטין שלנו בתחום. ויוצרת בידול מהמתחרים.
4. יתרון ארוך טווח
קידום אורגני מתמקד בבנייה הדרגתית של אמינות, שמשאירה אותנו בתוצאות החיפוש לאורך זמן. ככל שהאתר שלנו מספק מידע ותוכן רלוונטי, הוא יחשף פעמים רבות יותר במרומי תוצאות החיפוש במשך תקופה ארוכה [חודשים ולפעמים גם שנים]. לעסקים שמשקיעים ב-SEO יש יתרון ארוך טווח בשוק.
5. תועלת מתמשכת
כשאנחנו משקיעים בקידום אורגני, אנחנו נהנים מהתוצאות לאורך זמן. למשל: מידע או תוכן שכתבנו בצורה אופטימלית יכולים להביא תנועה גם חודשים ושנים לאחר פרסומם. ככל שהאתר שלנו ימשיך לצבור סמכות, נבחין שהתוצאות והחשיפות שלנו ברשת משתפרות עם הזמן יותר ויותר. לתהליך הזה יש יתרון תחרותי משמעותי מול עסקים דומים והמתחרים שלנו בתחום.
6. שיפור חוויית המשתמש
אחד המרכיבים המרכזיים ב-SEO הוא שיפור חוויית המשתמש [UX].
בעברית פשוטה: שיפור חוויית משתמש כוללת: עיצוב מדוייק ומאורגן. תוכן קריא וידידותי. רזולוציה טובה. התאמה למובייל. מהירות טעינה. הנגשה לבעלי מוגבלויות וניווט פשוט.
כל אלה לא רק משפרים את החשיפה והדירוג במנועי החיפוש, אלא גם מגדילים את שיעור השהייה ומפחיתים את שיעור היציאה מהאתר.
7. שיתוף תוכן איכותי
קידום אורגני משלב לעיתים קרובות אסטרטגיית תוכן יעילה, כמו: בלוג, מאמרים, שאלות ותשובות, הדרכות, וסרטוני וידאו.
כלים אלה מעשירים את האתר, ומעניקים לגולשים ערך מוסף, שמוביל לתעבורה גדולה. זו תורמת להפיכת העסק שלנו למוביל בתחומו.
כדאי תמיד לשתף את התוכן ברשתות החברתיות [כמו פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק, לינקדאין ושות'], כדי להגדיל את החשיפה, למשוך קהל ולקבל קישורים חיצוניים.
חשוב מאד להקפיד על:
ביצוע מחקר ביטויי מפתח ושילובם בתוכן ובכותרות האתר. כתיבת תוכן איכותי ורלוונטי. הגדרת תגיות HTML. שיפור מהירות האתר. בניית פרופיל קישורים איכותי. יצירת חוויית משתמש (UX) טובה. ניווט קל. עיצוב נקי וברור, המותאם לנייד. כפתורי קריאה לפעולה [CTA] נהירים. ועדכון קבוע ותדיר של האתר בתוכן חדש ואיכותי.
ת'כלס - מדריך מעשי - מה עושים ואיך?
ב. טיפים פרקטיים לקידום אורגני
מצרפת 2 דוגמאות לאתרים של בעלי עסקים שבעזרת SEO חכם ניתן למקסם את הקידום האורגני ברשת.
1. אתר של עורך דין לענייני תחבורה בפתח תקווה.
המטרה: להביא יותר לקוחות למשרד
כדאי להתמקד בכתיבת תוכן משפטי איכותי באתר. פרסום מאמרים עם תוכן אינפורמטיבי [מידע והסברים], שיעזרו לגולשים להבין את התהליך המשפטי. או יצירת תוכן על בסיס אירועים חדשותיים עדכניים, שקשורים לתחום התחבורה.
יצירת עמודי שאלות ותשובות ישפרו את חוויית המשתמש וימשכו תנועה אורגנית.
יצירת עמוד המלצות ועדויות מלקוחות מרוצים.
כדאי לייצר סרטוני הסברה והדרכה קצרים [הסברה של מושגים משפטיים מסובכים בצורה פשוטה והדרכה של הגולשים בתהליך המשפטי].
כן. אני יודעת שרב עורכי/ות הדין לא בעניין של יצירת סרטונים. טעות!
פרטי יצירת קשר ברורים וגלויים בכל עמוד [כולל מספר טלפון בולט, ווטסאפ, כתובת, טופס ליצירת קשר, וכפתור לשליחת מייל] ולא לשכוח לציין את שעות הפעילות.
יצירת עמוד אודות סימפטי, חברותי ולא מתנשא. כזה שמעניק לגולש תחושה שהוא בידיים הכי טובות ומקצועיות.
חשוב לוודא שהאתר נטען במהירות [במיוחד במובייל], נגיש ונוח לשימוש גם עבור אנשים עם מוגבלויות.
2. בלוג מתכוני בישול:
המטרה: למכור סדנאות בישול בצפת
חשוב לייצר תוכן עשיר ומעניין. העלאת מתכונים שמתאימים לסדנאות [למשל: מתכונים מהמטבח הגלילי, או אוכל מסורתי עם טוויסט עכשווי].
אפשר לכתוב פוסטים שמסבירים את היתרונות של סדנאות בישול ואיך הן מחברות בין המטבח המקומי לחוויה תרבותית מיוחדת בעיר צפת. טיפים קולינריים. מדריכים לשימוש בתבלינים מקומיים. סיפורים אישיים על האוכל המקומי בצפת ועוד.
כדאי מאד להדגיש את היתרון הייחודי של סדנאות הבישול בצפת [תוך התעלמות אלגנטית מהמרחק ממרכז הארץ ומהמצב הבטחוני] – הנוף המרהיב, החיבור לחומרי גלם טריים מהאזור, ההיסטוריה התרבותית של העיר, השוק המקומי, ולשתף תמונות וסיפורים שמעוררים השראה ותחושת סימפטיה וחיבור אצל הגולשים.
חובה לעלות תמונות מרהיבות וטובות של המנות, כולל שלבי ההכנה, תמונות של סדנאות הבישול והנופים של צפת. תמונות מושכות יותר קוראים ויכולות להפוך פוסט למעניין ויזואלית.
כדאי להוסיף גם סרטוני וידאו קצרים עם טיפים לבישול מהיר או תיעוד של סדנאות הבישול, כדי לתת לגולשים "טעימה" מהחוויה.
אפשר מעת לעת להתמקד בפוסטים במועדים תקופתיים [מתכונים לחג, טיפים לשימוש בפירות וירקות עונתיים מהאזור, מתכוני חורף וכו'].
כתיבת מתכונים הכוללים מדריכים, טיפים ושאלות נפוצות. יצירת קישורים פנימיים לתוכן רלוונטי אחר בבלוג ושימוש בביטויי מפתח בצורה טבעית.
כתיבת פוסטים מיוחדים על מאכלים מסורתיים שקשורים להיסטוריה של צפת, כמו מאכלים מימי קדם או מתכונים ששורשיהם קשורים לקהילה המקומית.
להוסיף עמוד ייעודי לסדנאות בישול שמסביר בפירוט על כל סדנה, מה היא כוללת, כמה זמן היא נמשכת, מה המחיר, ואיך ניתן להירשם.
גם כאן עמוד עם המלצות ועדויות ממשתתפים מרוצים שלקחו חלק בסדנאות. ביקורות אותנטיות יוצרות אמון ומשכנעות אנשים חדשים להצטרף.
לשתף את הגולשים בסיפורים מאחורי הקלעים - איך אנחנו מתכננים את הסדנאות, מה עומד מאחורי מתכון מסוים, או איך אנחנו משתמשים בחומרי גלם ייחודיים מהאזור. זה יוצר קשר אישי ומניע את הגולשים להשתתף בסדנה שלנו.
אפשר גם לראיין [או לארח בבלוג] חקלאים מקומיים, או משתתפים בסדנאות, [ואפילו סתם תושבים, שכנים, חברים, ילדים, בלוגרים מתחרים ועוד] כדי להוסיף מימד נוסף של עניין לבלוג.
אפשר להציע הנחה לגולשים שנרשמים דרך הבלוג, כדי לעודד הרשמה מהירה.
ובשום אופן אסור לדלג על יצירת עמוד אודות [אפילו אם תמיד אנחנו משתפים בפוסט המתכון משהו אישי]
לסיכום:
בעידן שבו התחרות על תשומת הלב ברשת מתעצמת מיום ליום, קידום אורגני הוא כבר לא רק יתרון אלא צורך מהותי לכל עסק שרוצה להצליח. הקידום האורגני מייצר תנועה איכותית וממוקדת, שמביאה לידים רלוונטיים, ובונה מוניטין ואמינות, שמחזקים את הקשר עם הלקוחות. זו אסטרטגיה ארוכת טווח, שממשיכה להניב לנו תפוקות.
אם יש לך עניין בביצוע, אשמח לעזור (:
הקרדיט לתמונות בפוסט הזה שייכות כולן ל-AI השנון של וויקס
Comments