top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תדפנה לוי - בונה אתרים שבונים עסקים

מהו אחוז נטישה[Bounce Rate] ואיך ניתן לשפר אותו?



אחוז הנטישה משפיע על דירוג האתר

אחוז הנטישה הוא דירוג שעורך האלגוריתם של גוגל, המתייחס לסך כל הגולשים שנכנסו לאתר, אבל ... לא עברו לעמוד אחר.


קיימים שני סוגי חישוב: חישוב של אחוז נטישה לאתר כולו, וחישוב לעמוד ספציפי.

איך מחשבים את אחוז הנטישה?
  • מחלקים את סך המבקרים בעמוד ספציפי חלקי סך המבקרים באתר כולו.

במילים פשוטות – אם סך הגולשים שנכנסו לאתר עומד על 500 גולשים, אבל 200 מהם ביקרו בעמוד אודות [נניח] ולא עברו לעמוד אחר, נחלק 200 ב-500 ונקבל תוצאת נטישה בשיעור של: 0.4.


האלגוריתם משכלל גם את זמן הטעינה הממוצע של העמוד. כלומר: סך הגולשים שביקרו בעמוד אחד, חלקי מספר הגולשים שנכנסו לאתר, בשיכלול זמן הטעינה של האתר [אם היה גדול או שווה לזמן הטעינה הממוצע].

מה ההבדל בין אחוז הנטישה לשיעורי היציאה?

אחוז הנטישה [Bounce Rate] מתייחס לגולשים שביקרו בעמוד אחד בלבד וגם יצאו ממנו.

שיעורי יציאה [Exit Rate] מתייחס ליציאה של גולשים שביקרו ביותר מדף אחד באתר [וההתייחסות של מדד היציאה תהיה לעמוד ממנו יצאו].

  • שיעור יציאה נמוך יכול להעיד על אחוז נטישה גבוה. [כי הגולש ביקר בעמודים נוספים].

  • אחוז נטישה גבוה לא בהכרח מעיד על בעיה, אולם הוא יכול להעיד על חוסר התאמה לחיפוש הגולש.

למה?

כשהעמוד באתר שלנו מכיל תוכן שהולם את חיפוש הגולשים. נניח – מספר הטלפון או הכתובת שלנו, טופס יצירת קשר, מאמר, או מדריך שכתבנו, והגולש מצא בו בדיוק את התשובות שחיפש, [התקשר אלינו, מילא פרטים בטופס יצירת קשר, קרא את הפוסט או המדריך] מבלי שהיה לו שום צורך לחפש בעמודים אחרים.


כלומר: העמוד הספציפי שלנו נתן לגולש את התשובה המדוייקת.

והמדד הגבוה של אחוז הנטישה [גם אם הוא עומד על שיעור של 100%... ] ממש לא מעיד על בעיה. נהפוך הוא.


אחוז הנטישה

גוגל כמובן "מבין" זאת, כי הרי מטרתו ושאיפתו הראשונה היא להעניק לגולשים את התוצאות הטובות ביותר בחיפוש. ולכן חשוב לבחון את שיעורי הנטישה והיציאה מהאתר שלנו, בהקשר הנכון.


בהכללה אפשר להגיד שאתרי מסחר ושירותים יהיו מן הסתם בעלי שיעורי נטישה ויציאה נמוכים, כי סביר להניח שהגולשים "ינברו" במוצרים ובשירותים, ויחפשו את המוצר או השירות אותם הם מבקשים, ואילו אתרי תוכן [מדריכים, מתכונים, מאמרים, מידע] יהיו בעלי שיעורי נטישה ויציאה גבוהים.

מה הם הגורמים לשיעור נטישה גבוה?

יש הרבה מאד [מאות] פרמטרים שמשפיעים על שיעורי הנטישה.

בהם: נגישות לבעלי מוגבלויות, סרטונים, אנימציות, באנרים ופופאפים, שמסתערים על הגולשים מיד בכניסתם לאתר, עיצוב שגוי, טעינה איטית, שימוש באלמנטים כבדים, זרימה תקועה, חוויית משתמש גרועה, אי התאמה לניידים. ועוד

האם שיעור הנטישה קובע את מיקום האתר [SEO] ברשת?

התשובה היא – כן. אבל ...


צריך לזכור שוב ששיעור הנטישה הוא לא הפרמטר היחיד או העיקרי.


וכמו שהסברתי גם גוגל "מבין" שאחוז נטישה גבוה לא מעיד בהכרח על בעיה באתר, כי נניח שהמבקרים בעמוד הבית "קלטו" מיד את הרעיון והבינו שאנחנו מעניקים להם בדיוק את השירות שרצו, וביצעו המרה / אינטראקציה - התקשרו אלינו ויצאו מהאתר.

איך פותרים אחוזי נטישה גבוהים באתר?

במילים אחרות – כל עוד האתר מניב לנו תפוקות, כל עוד הגולשים באתר מגלים מעורבות, יוצרים איתנו קשר. אין שום סיבה להיות מוטרדים.

איך פותרים אחוזי נטישה גבוהים?

אנחנו בהחלט יכולים לעכב את הגולשים באתר שלנו, באמצעות טכניקות פשוטות כמו: הטמעת קישורים רלוונטיים לעמודים פנימיים, לכתבות ופוסטים. באמצעות שיפור מהירות הטעינה של האתר. הסרה של אלמנטים מכבידים. התאמתו למובייל. שיפור חוויית המשתמש ועוד.


אם תרצו שאעשה עבורכם את העבודה, זה בהחלט חלק מהשירותים שאני מעניקה, ואם אתם רוצים לעשות את העבודה בעצמכם, אז כאן ממש אני מפרטת בהרחבה מה צריך לעשות כדי לדלל את הנטישה באתר שלנו.


בהצלחה רבה וחג עצמאות שמח (:
דגלי ישראל






165 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page